Ska jag gilla stråhatten eller inte?

Jag är inte så extremt modeintresserad men försöker ändå att klä mig utifrån den stil som är accepterad i samhället. Eller, jag har väll inte något val. De klädesplagg som säljs i affärerna är ju inom det mode som är populärt. Och en tydlig trend är att stråhatten har kommit tillbaka. För mig är stråhatt ett plagg som man bar på 1800-talet och som det nästan bara är Amish-folk som bär. Men trender kommer och trender går. Uppenbarligen har hatten fått sig ett nytt genombrott eftersom den har tagit över stora delar av utrymmet där solhattarna brukar vara.

Men jag har svårt att bestämma mig. Ska jag gilla den nya flugan eller inte. Som vanligt har damerna ett större utbud att välja mellan vilket inte är så oväntat. De har riktigt breda brätten vilken visserligen kan vara funktionellt mot solen men är ändå tveksam till om de är snygga eller inte. De känns helt enkelt för stora.

Då gillar jag stråhattarna för män bättre. Inte bara för att jag är man utan även för att jag tycker de är stilrenare. Mer likt klassiska hatten men med fördelen av att den är tillverkad i ett betydligt lättsammare material.

Samtidigt ställer jag mig frågan – Har man de enbart för att de är snygga. Vill man skydda sig mot solen så är ändå en keps oslagbart. Visst kan hatten skärma av solen mer men då krävs det att det inte blåser eftersom den lätt drar iväg i blåsten.

Landar nog i att jag gillar kepsen bäst. Eller varför inte den klassiska solhatten från 80-talet som tokstollarna i solstollarna hade. Dessa är det sällan som man stöter på i Sverige idag. Mest på utlandssemestern som de verkar få komma fram. Frågan blir då varför man tillåter sig att förstöra sitt mode på semestern när man inte gör det hemma?